UNIC - ainul mardhiah

Thursday, August 27, 2009

ermm x sempat nk post entri

ampun....x sempat nk update blog..sempat edit pic jer..nti dh kembali bertugas cin akan tempek entri terkini k...sebabnya skrg ni raisya dilanda demam..so emosi mamanya kurang tenteram ler..so blog nie pun dipandang tanpa ada nafsu utk diupdatekan...sowi ekk...

kk pose2 semua lemah...x ada mood rini...tengok la mggu depan k...

*END

Friday, August 21, 2009

s@LaM rAM@Dh@N....
















esok kita sebagai umat-Nya dh mula mnjalani ibadah puasa..ketibaan ramadhan bnyak rahmatnya utk kita cuba memperbaikikn diri utk beribadah..kita bukan setakat berpuasa , malah dekat kan diri kepada-Nya..segala suruhan-Nya kita cuba buat yg lebih baik dr sebelum nie..insyallah penerimaan amat besar...kita harus kusyuk dgn segala ibadah dilakukan...amin....

ermm tahun ni merupakan kali ke-2 cin berpuasa bersama suami tercinta..cuma kelainan tahun nie..dgn adanya raisya...terasa sngt kemeriahan ngan bulan mulia nie bersama puteri tersayang..cam biasa pada permulaan puasa cin akan bersahur kt umah mak cin ler..malam ni dh planning nk masak apa utk bersahur...dgn masak ketam lemak cili api n daging masak kicap..perghhh menyelerakan..
di kesempatan nie cin nak ucapakan selamat berpuasa kepada muslimin n muslimat semoga dpt mnjalani ibadah puasa ngan penuh keimanan..insyaallah...

*END

Monday, August 17, 2009

BeSd@Y @qEeL.... :-)


















SEBELUM KE MAJLIS BESDAY AQEEL KAMI POSING DULU...ALIA N ANIS (ANAK BUAH CIN) IKUT JUGAK :-)


















RAISYA DIPANGKUAN MAMANYA :-)

weekend lepas aktviti riadah cin n family adalah attend majlis besday baby boy Ann iaitu Aqeel...perkenalan cin n ann bermulanya dlm dunia blogging...cin selalu jenguk blog ann n ntikan entri terbaru dr blog beliau...sebelum majlis tuh ann hntar kad jemputn besday aqeel kt ofis cin..ermm terharu ngan keikhlasan ann menjemput cin...pertama kali jumpa ngan ann time tuh..dia amatla ramah n mesra sangat...

dengan adanya kad jemputan tuh..cin berhasrat nk pergi majlis besday Aqeel..pada mulanya hubby cin macam segan jer nk g...cin pujuk2 lastly dia termakan pujuk rayu wifenya ini...hihihihi...masa sampai jer kt umah ann..hubby cin bersuara "ni mcm majlis kawen la plak "... dr jauh tempat kami parking kete...dh terasa kemeriahan majlis tuh...masa kami sampai tuh aqeel dh pun potong kek...lambat seminit jer kot kami time tuh..hihihihihi...

nasib baik ada gak kawan hubby cin dtg ke majlis aqeel ada ler dia teman berborak...member hubby cin n wife dia nie kenal ann time diaorg amik kursus kawen..sampai skrg ler perkenalan diaorg tuh x terputus....cin jugak sempat ler berkenalan ngan blogger ety yg dr KL..hero ety amatla cute n comel..sempat gak cin kiss baby ety time nk balik kn per geram ler ngan baby rizqi... (pasni nk follow blog ety ler > salam perkenalan n selamat berblogging ety)... kt majlis ann nie cin jumpa ngan member masa cin sekolah convent dulu..miss haniah..perlg rancak ler kami berborak lama x jumpa...dia ni tetap la mcam dulu kecoh n happening jer orgnya..dh jadi cikgu pun haniah skrg nie...sempat la gak kami berposing bergambar gitu..curi2 snap pun ada gak nie...


















ANTARA PIC YG SEMPAT DISNAPKAN...MERIAH SNGT BESDAY BOY NIEKAN...TENGOK GELAGAT AQEEL TUH..TIME TUH RAMAI YG NK SNAP PIC AQEEL... :-)

juadah makanan yg tersedia amatla enak2..ngan sate,mee,bihun.ketupat palas..rendang..bnyak sangt ler juadah terhidang..paling istimewa petang2 gitu adalah cendol..perghhhh sodap tul la cendol tuh ann...ermm dh kekenyangan perut masing2 kami pun sibuk2 ler nak balik,lagpun majlis ann pun time tuh dh nk habis rasanya.kami lepas tuh nk bergegas pulang ke kampung hubby sebabnya mak cik nor Raisya amat rindukan dia...so utk memenuhi hasrat kerinduan tuh kami bergegas pulang ke kg hubby walaupun agak lewat...

time dlm kete on the way nk balik Raisya mcm biasa ler terlelap...
itu sajer citer utk besday Aqeel

> selamat hari jadi buat Aqeel..
> semoga Aqeel membesar dengan sihat..
> didoakan Aqeel berbahgia bersama mama tercayang...
> terima kasih sekali lg Ann diatas jemputan ini.. :-)

*END

Friday, August 14, 2009

GeLek RaIsy@... :-)

video

*arahan utk mndengar sore dlm video ini ikuti arahan sebelum nie ekk..
*ni gaya raisya yg sempat mamanya rekod utk di pratontonkan.. -)
*dia x pedulikan anak patung yg berlagu twinkle2 little star tuh..dia tetap la heran ngan tepon cabuk tuh..kuang... ahaks..>>>malu....
*ermm sekali tempek entri ngan video tuh..penuh kesabarn utk dipublishkan sebab makan masa gak nk tggu...

sekian sajer entri utk mggu ke-2 di bulan OGOS...

*END

Ken@ tAg dr Sis AzryN@ :-)

mggu ni malas nk post sebarang entri..tetiba open blog sis azryna cin kena tag dr blog dia..ermmm utk mengisi entri ni sajer nk layan tag sis nie..simple2 jer soklannya ekk ... :-)

Bila kali terakhir anda cuci toilet?
2mggu lepas kot...kalo bab cuci toilet nie lenguh pinggang dibuatnya...ermm kan per nk kasi berkilat gitu..baru selesa kan.. :-)

Pencuci apa yg anda guna?
ermm sama gak ngan sis kekadang bantai jer ngan pencuci kain tuh..buihnya naleee punya la bnyak..baru rasa puas hati..janji berbau harum gitu ... ahaks.... :-)

Apa tugasan anda sebelum menjelang malam?
ermm gosok baju kerja,lipat kain....basuh kain...ishhh bnyak lg ler....tugasan isteri sentiasa full yer x?? :-)

Apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
ermmm paling simple???paling simple???
paling simple masak sardin n telur mata kerbau..itu pun dh kira sodapp.... << tuh menu malam tadi..kuang2 :-)

Minuman yg anda buat setiap pagi?
buat utk hubby bawa bekal..kekadang nescafe,milo..ikut citarasa ler..cin minum kt ofis jer...n buat susu utk raisya sekali ekk :-)

Sebelum tido apa yg anda lakukan?
bg raisya nyusu..lepas tuh check pampers raisya....dodoikan dia....

Kena tag 8 orang????
1> nk tag chuwawa my dear fren...ko jawab tag aku ni tif secepat mungkin... :-)
2> sis yanti yg dh lama x update blog..ermm sila jawab tag ni yer..lom pernah tempek tag dr blog cinderella nie.. :-)
3> kak ekim...yg sentiasa dlm debaran skrg nie...debaran kegembiraan ntikan kelahiran baby sulungnya... :-)
4> huda.... yg blognya udah cantekkk...penuh ngan kemajuan..nti nk belajar dr ko dr mana layout ko tuh dpt ekk :-)
5> ann ..mama kepada aqeel..yg pertama kali cin jumpe kelmarin..amatla ramah dia nie n sentiasa kebusyan...proud ngan u la ann.. :-)
6> sis sara ..ibu kepada puterinya khalysh yg skrg kn main lg nakalnya ekk... n semakin cute skrg nie :-)
7> sis puerile yg skrg suka bercucuk tanam di bumi italy...
8> luvza..if terbaca blog nie..cin dh mula berjinak2 mengikuti blog sis...ermm salam perkenalan sis... :-)

Sunday, August 2, 2009

TeStinG....

video

ni video percubaan pertama cin...ermm dipertontonkan video raisya....

*sila offkan lagu ainul mardhiah utk mndngr sore dr video ini dgn lbh jelas yer...
*lokasi video ni dirakamkn di umah atuk n opah raisya di Changkt Lada...
*arahan dr mama Raisya... :-)
*video ini ditujukan khas buat makcik Raisya iaitu Cik Nor yg nantikan video ni diuploadkn..ntikan video seterusnya kemudian ekkk :-)