UNIC - ainul mardhiah

Thursday, December 3, 2009

L@mA MeNyEpi....

salam...

dah lama giler cin x update blog cin nie n publish kan sebarang entri..ermm bukan disebabkan busy or ngan ada hal2 lain..kesnya mood malas tul nk bercerita...sedangkan ada jer cerita nk dikongsikan bersama...cuma malas tul nk susun ayat kt blog nie..huhuhuhu

walaupun cin x update sebarang entri..tp cin tetap terjah kt blog yg mnjadi kesukaan cin..cerita n story kalian cin tetap terjah tp cin x sempat lak nk berkomen2 ekk...ampun yer...hihihhihi..

mggu depan 10 disember genaplah usia puteri kami RAISYA AINUL MARDHIAH..usianya setahun..kejap jer masa berlalu anak cin dh besar...alhamdulilah bersyukur sngt raisya membesar dengan sihat..perancangan utk 1st besday utk dia cin x planning apa2 ..rasanya x buat kot just makan2 our family jer..nti cin story besday raisya next week k..dia kalo nampak kek memang excited sangat siap tepuk2 tangan kalo lilin dinyalakan..cam faham je dia tuh..

ermm k lah setakat ni jer entri utk cin kongsikan bersama ..non ado pic ekk utk entri nie...nti next entri cin akan berstory n tempek2 kan sekali pic okies..okies bulan ni mood hepi coz bnyak cuti kan...huhuhuhuhu..

**BYE

Friday, October 16, 2009

LuKiS@N .....


















waduh....agak lama menyepi cin sepikan diri kt blog nie ekk...ampun2....mood utk bercerita kekadang terasa non ado jerk..cam mana la ekk nk jd mcm top blogger malaysia yg seperti skrg nie tgh berlumba2 kt projectalpha tuh..siap ada auto publish entri gitu....mcm mn nk buat ekk..kalo ada yg sudi nk hulurkan jasa n ilmu tuh sila2 la sharing2 ngan cin yer..sharing is caring ... :-)

k entri kali ni cin nk share ngan semua..ritu cin g kt teluk intan kebetulan time tuh tujuan kami kesana tergesa2 sebab sis in law cin dia nk balik cuti beraya ...kira citer ni dh lama eekk...tengok2 pic nie ado tuh yg nk share story..dia study kt uum..sampai kt teluk intan time malam..so kami la yg harus ngambil dia...sesampai jer kami kt teluk intan calling adik ipar cin katanya jauh lagi..kami ingat kami yg lewat siap berbuka pose ala kadar jer time tuh kt dlm keter...tp kenyang gaks...ngan juadah ayam goreng,nuget n kuih2...

sesampai jer kami kt teluk intan cin pelawa hubby cin jenjalan kt ekspo yg ada kt dataran teluk intan tuh..cuci mata n leh gak beli utk tambahan raya ker kan...then sekali cin terpndang ada awek tuh duk depan mamat tuh..mamat tuh kejap2 tengok awek tuh...bukan ngorat ker apa ekk..bro ni rupanya seorg pelukis....cin mcm tertarik lak ngan lukisan dia yg cantek n cepat jer lukisan tuh terhasil dlm beberapa minit...ermm tergerak la hati nie nk cuba sekeping...utk seorg lukisan tuh caj RM10 ajer...so cin request kt dia lukiskan gambar raisya yg ada kt dlm kamera cin ajer...sebab time tuh cin x bawa raisya sama kt teluk intan memandangkan kami kejap jer ke teluk intan cian lak dia...so cin tinggalkan aje ngan opahnya....ermm time bro tuh lukiskan pic raisya, cin n hubby tanya la soklan sambil2 dia melukis...ermm dia ada galeri kt teluk intan...dh lama dia berkecimpung dlm dunia seni cam gini...
dlm beberapa minit siap lukisan raisya..cantek sangt2...leh buat frame nti... :-)

kerjaya X kisah dimana2 pun ..selagi rezeki tuh ada insyaallah kt mana kita berada , ada jer rezeki..yg penting usaha n semangat utk berjaya utk teruskan kehidupan..tul x/?

kk next entri cin nk citer pasal raya lak ler..so continue ngan entri seterusnya soon k...

*END

Thursday, October 1, 2009

CeRiT@ RaY@.......

SeLaM@t HaRi RaY@......


















* kami di pagi raya *

dh lama rasanya x berceloteh kt dlm blog terchenta nie..kan apa..sibuk ngan layan blog member2 yg lain..sibuk ngan persiapan raya la....so mood utk post entri terstopp gitu jap....hihihihihi...

so skrg nie cin kembali bersemangat utk story time raya tahun nie..memandangkn tahun nie merupakan tahun pertama cin beraya ngan puteri kami Raisya Ainul Mardhiah..semangat utk meraikannya amatla seronok sekali..segala persiapan tumpu kt raisya jer..setiap kali terjah shopping complex sure ada jer baju nk dibeli utk raisya..tuk cin n hubby ala kadar jer.....tempah baju raya biasa2 jer...janji bertukar gak baju rayakan...

raya pertama tahun nie cin beraya kt kg hubby...ermm ikut giliran sebenarnya ...sbb tahun lepas kt umah cin..even kg cin n hubby amat la dekat...turutan utk mndahului umah saper dulu utk beraya perlu amik kira gaks....baru la adil....


















pagi2 raya cin dh sibuk2 utk uruskan raisya...siapkan raisya berbaju kurung di pagi raya.....setelah selesai sembhyang raya n cin bermaaf maafan ngan suami di pagi raya, kami sekeluarga bergegas lak ke umah mak sedara hubby..semua berkumpul kt umah mak sedara wan chu..mak aii ramai tul ler sedara mara ... sepupu2... ermm dlm hati dh tergerak sure raisya akan meragam nti....raisya nie mood pagi tuh kurang baik..merap ajer la kejenya..so ngan siapa2 pun x amik kisah n x dilayan langsung...nk mamanya aje kepit2 dia...adesss la raisya nie....

dh beberapa buah rumah sanak saudara hubby kami terjah, petang di hr raya pertama lak cin balik ke umah mak cin lak...OTW nk balik tuh mak cin call suh singgah umah mak sedara cin coz ada makan2 malam lak...so kami pun bermakan malam la dulu sebelum sampai kt umah..raya pertama dh terasa sesak kes makan bnyak..fuh biasala kan time raya nie..semua nk di jamah..so anytime la perut leh meragam...


















ermmm cin cuma beraya kt umah sedara mara mak cin n abah jer....then ulang balik ke kg hubby sebab dia nk beraya kt umah kawan2 dia lak..yerla time raya jerla pun nk berjumpa ngan kawan2 lama ....sbb memasing keje jauh2 kan..so bile dh time raya nie berkumpul la reramai bertukar2 citer.....



mood raya masih terasa lg nie..so umah terbuka bnyak la yg dibuat skrg nie...ada jer jemputan...kalo nk jemput cin utk attend open house insyaallah cin akan terjah kalo x ada halangan ekk..

ok stop kt sini..terasa pnjang la plak bercerita..x kan nk citer sebulan beraya kan..tahu ler kita nie sebulan beraya kan..hihihihihi

erm so mcm mn ngan raya tahun nie happening x???cin sempat gak la terjah blog2 yg bercerita pasal raya ..kn main lg ekk happening jer citer raya...

Selamat Hari Raya dari Cin, Man (my hubby) n Raisya Ainul Mardhiah ( our princess)


*END

Friday, September 18, 2009

SeL@mAt H@Ri rAya..

lama sungguh x update blog...ya ampun ekk..bukan per mood malas melanda jiwa gitu..cin just follow up jd pemerhati utk blogger2 yg cin selalu terjah...pic kt pc bnyak cin dh upload cuma lom tempek2 jer lg kt blog..lepas mood raya dh hbs cin akan kembali tempek n bercerita balik ekk...skrg nie cin suka baca blog2 yg ada dlm list cin..so in holiday terpaksa off le nk baca blog2 semua..if ada wifi kt mana2 in raya cin akan terjah cuci mata gak if ada yg upload entri masa raya nie..

kk kesempatan ini cin ingin ucapkan selamat hari raya aidilfitri kpd semua pmbaca blog cin ni ...mohon ampun maaf buat semua sekiranya ada tersalh kata tersasul bicara...semoga di hr lebaran ini memberi sinar kebhgiaan...

SeLaMat h@rI RayA dr CiN sekEluArg@...

> x sabar nk beraya ngan raisya..terasa meriah sngt2 ngan kehadiran syawal tahun nie... :-)

*END

Friday, September 4, 2009

oLe-oLE D@ri LaNgKaWi...



raisya n abahnya berpakaian ole2 dr langkawi....
maap dh lama rasanya x habiskan masa kan luahan catatan alam maya nie...bukan per sejak kebelakangan ni cin busy ngan keje n life gaks...
memandangkan weekend lepas sepatutnya cin sekeluarga balik ke kg hubby utk sama2 berbuka puasa ngan sibling hubby yg lain...tp disebabkan oleh perkara yg x dpt dielakkan semua rancangan tuh terpaksa dibatal ...sebabnya kesihatan raisya weekend lepas x ok sangat...cin amik cuti sebab kasihankan si kecik tuh sakit...dah ler dia tuh kecik lg tak tahu apa yg direngek2kn sakitnya...cin cuma memahami dr jeritan tangisan dia jerk....malam pun dia x lena tido asyik meragam jer..kesian sangt2 time tuh cin tengok keadaan raisya..then hr khamis tuh cin g klinik yasmin utk dptkan rawatan susulan ....cin n hubby cuti utk pastikan raisya dpt rawatan .... mak aii masuk jer klinik ramainya org ...tuptup2 no giliran kami 25...yg baru masuk time tuh baru no8..punyala ramai lg nk ditunggu..walau mcm mn pun tetap gak tggu..raisya kena demam panas ..lepas tuh time malam tumbuh la plak merah2 kt badan2 dia ..rupanya kena demam campak si kecik nie..cian dia..alhamdulilah 31 ogos tuh raisya dh kembali sihat n ceria ..kalo x asyik nk merap jer ngan mama n abah.... MAMA DOAKAN SEMOGA RAISYA SENTIASA SIHAT...
K sebenrnya cin nk tayangkan ole-ole dari langkawi yg dibeli oleh adik ipar cin..dia ke langkawi atas tugasan UUM...ada projek katanya..sambil menyelam minum air...shopping sikit2....cin,abah n raisya ada oleh2 yg dibelikan...cin dpt kain batik bercorak songket, cantik sangat2 cadang nk tempah utk raya buat kain baju kebaya..rasanya utk raya haji lak kot..tempahan skrg kn ker dh full...abah lak dpt t-shirt langkawi..ada cop langkawi gitu..raisya laks dpt baju kembang2 gitu....ermm seksi raisya berbaju gitu..anyway makcik nor tq ekk sbb belikn semua ni kt kami..kami hargai sngt2 ngan pemberian ini n coklat2 yg dibeli dr langkawi....terharu sebab ada gak oleh2 dr sana...utk makcik nor raisya wish luck k for ur exam..semoga dipermudahkan nk mnjawab soklan kami iringi ngan doa atas kejayaan kelak...amin...


nila makcik Nor raisya..tq acik.. :-)


> so mcm mn ngan pose hr ni OK x..hope x ada masalah ..hr ni genap dah 14 ramadhan kita menunaikan kewajiban ini..diharap semua yg kita jalani ini diterima dari-Nya...

> ucapan selamat berpose buat semua pembaca ekk...dh shopping raya??cin lom lg..ntah bila la ekk raya x lama jer lg..bukan apa ngan wabak yg dikecoh2kan nie takut lak nk g tempat2 terbuka...adess

> OK LA EKK jumpa en3 seterusnya...salam....


We LoVE R@iSyA AinUL M@rDhIah



















*END

Thursday, August 27, 2009

ermm x sempat nk post entri

ampun....x sempat nk update blog..sempat edit pic jer..nti dh kembali bertugas cin akan tempek entri terkini k...sebabnya skrg ni raisya dilanda demam..so emosi mamanya kurang tenteram ler..so blog nie pun dipandang tanpa ada nafsu utk diupdatekan...sowi ekk...

kk pose2 semua lemah...x ada mood rini...tengok la mggu depan k...

*END

Friday, August 21, 2009

s@LaM rAM@Dh@N....
















esok kita sebagai umat-Nya dh mula mnjalani ibadah puasa..ketibaan ramadhan bnyak rahmatnya utk kita cuba memperbaikikn diri utk beribadah..kita bukan setakat berpuasa , malah dekat kan diri kepada-Nya..segala suruhan-Nya kita cuba buat yg lebih baik dr sebelum nie..insyallah penerimaan amat besar...kita harus kusyuk dgn segala ibadah dilakukan...amin....

ermm tahun ni merupakan kali ke-2 cin berpuasa bersama suami tercinta..cuma kelainan tahun nie..dgn adanya raisya...terasa sngt kemeriahan ngan bulan mulia nie bersama puteri tersayang..cam biasa pada permulaan puasa cin akan bersahur kt umah mak cin ler..malam ni dh planning nk masak apa utk bersahur...dgn masak ketam lemak cili api n daging masak kicap..perghhh menyelerakan..
di kesempatan nie cin nak ucapakan selamat berpuasa kepada muslimin n muslimat semoga dpt mnjalani ibadah puasa ngan penuh keimanan..insyaallah...

*END

Monday, August 17, 2009

BeSd@Y @qEeL.... :-)


















SEBELUM KE MAJLIS BESDAY AQEEL KAMI POSING DULU...ALIA N ANIS (ANAK BUAH CIN) IKUT JUGAK :-)


















RAISYA DIPANGKUAN MAMANYA :-)

weekend lepas aktviti riadah cin n family adalah attend majlis besday baby boy Ann iaitu Aqeel...perkenalan cin n ann bermulanya dlm dunia blogging...cin selalu jenguk blog ann n ntikan entri terbaru dr blog beliau...sebelum majlis tuh ann hntar kad jemputn besday aqeel kt ofis cin..ermm terharu ngan keikhlasan ann menjemput cin...pertama kali jumpa ngan ann time tuh..dia amatla ramah n mesra sangat...

dengan adanya kad jemputan tuh..cin berhasrat nk pergi majlis besday Aqeel..pada mulanya hubby cin macam segan jer nk g...cin pujuk2 lastly dia termakan pujuk rayu wifenya ini...hihihihi...masa sampai jer kt umah ann..hubby cin bersuara "ni mcm majlis kawen la plak "... dr jauh tempat kami parking kete...dh terasa kemeriahan majlis tuh...masa kami sampai tuh aqeel dh pun potong kek...lambat seminit jer kot kami time tuh..hihihihihi...

nasib baik ada gak kawan hubby cin dtg ke majlis aqeel ada ler dia teman berborak...member hubby cin n wife dia nie kenal ann time diaorg amik kursus kawen..sampai skrg ler perkenalan diaorg tuh x terputus....cin jugak sempat ler berkenalan ngan blogger ety yg dr KL..hero ety amatla cute n comel..sempat gak cin kiss baby ety time nk balik kn per geram ler ngan baby rizqi... (pasni nk follow blog ety ler > salam perkenalan n selamat berblogging ety)... kt majlis ann nie cin jumpa ngan member masa cin sekolah convent dulu..miss haniah..perlg rancak ler kami berborak lama x jumpa...dia ni tetap la mcam dulu kecoh n happening jer orgnya..dh jadi cikgu pun haniah skrg nie...sempat la gak kami berposing bergambar gitu..curi2 snap pun ada gak nie...


















ANTARA PIC YG SEMPAT DISNAPKAN...MERIAH SNGT BESDAY BOY NIEKAN...TENGOK GELAGAT AQEEL TUH..TIME TUH RAMAI YG NK SNAP PIC AQEEL... :-)

juadah makanan yg tersedia amatla enak2..ngan sate,mee,bihun.ketupat palas..rendang..bnyak sangt ler juadah terhidang..paling istimewa petang2 gitu adalah cendol..perghhhh sodap tul la cendol tuh ann...ermm dh kekenyangan perut masing2 kami pun sibuk2 ler nak balik,lagpun majlis ann pun time tuh dh nk habis rasanya.kami lepas tuh nk bergegas pulang ke kampung hubby sebabnya mak cik nor Raisya amat rindukan dia...so utk memenuhi hasrat kerinduan tuh kami bergegas pulang ke kg hubby walaupun agak lewat...

time dlm kete on the way nk balik Raisya mcm biasa ler terlelap...
itu sajer citer utk besday Aqeel

> selamat hari jadi buat Aqeel..
> semoga Aqeel membesar dengan sihat..
> didoakan Aqeel berbahgia bersama mama tercayang...
> terima kasih sekali lg Ann diatas jemputan ini.. :-)

*END

Friday, August 14, 2009

GeLek RaIsy@... :-)

video

*arahan utk mndengar sore dlm video ini ikuti arahan sebelum nie ekk..
*ni gaya raisya yg sempat mamanya rekod utk di pratontonkan.. -)
*dia x pedulikan anak patung yg berlagu twinkle2 little star tuh..dia tetap la heran ngan tepon cabuk tuh..kuang... ahaks..>>>malu....
*ermm sekali tempek entri ngan video tuh..penuh kesabarn utk dipublishkan sebab makan masa gak nk tggu...

sekian sajer entri utk mggu ke-2 di bulan OGOS...

*END

Ken@ tAg dr Sis AzryN@ :-)

mggu ni malas nk post sebarang entri..tetiba open blog sis azryna cin kena tag dr blog dia..ermmm utk mengisi entri ni sajer nk layan tag sis nie..simple2 jer soklannya ekk ... :-)

Bila kali terakhir anda cuci toilet?
2mggu lepas kot...kalo bab cuci toilet nie lenguh pinggang dibuatnya...ermm kan per nk kasi berkilat gitu..baru selesa kan.. :-)

Pencuci apa yg anda guna?
ermm sama gak ngan sis kekadang bantai jer ngan pencuci kain tuh..buihnya naleee punya la bnyak..baru rasa puas hati..janji berbau harum gitu ... ahaks.... :-)

Apa tugasan anda sebelum menjelang malam?
ermm gosok baju kerja,lipat kain....basuh kain...ishhh bnyak lg ler....tugasan isteri sentiasa full yer x?? :-)

Apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
ermmm paling simple???paling simple???
paling simple masak sardin n telur mata kerbau..itu pun dh kira sodapp.... << tuh menu malam tadi..kuang2 :-)

Minuman yg anda buat setiap pagi?
buat utk hubby bawa bekal..kekadang nescafe,milo..ikut citarasa ler..cin minum kt ofis jer...n buat susu utk raisya sekali ekk :-)

Sebelum tido apa yg anda lakukan?
bg raisya nyusu..lepas tuh check pampers raisya....dodoikan dia....

Kena tag 8 orang????
1> nk tag chuwawa my dear fren...ko jawab tag aku ni tif secepat mungkin... :-)
2> sis yanti yg dh lama x update blog..ermm sila jawab tag ni yer..lom pernah tempek tag dr blog cinderella nie.. :-)
3> kak ekim...yg sentiasa dlm debaran skrg nie...debaran kegembiraan ntikan kelahiran baby sulungnya... :-)
4> huda.... yg blognya udah cantekkk...penuh ngan kemajuan..nti nk belajar dr ko dr mana layout ko tuh dpt ekk :-)
5> ann ..mama kepada aqeel..yg pertama kali cin jumpe kelmarin..amatla ramah dia nie n sentiasa kebusyan...proud ngan u la ann.. :-)
6> sis sara ..ibu kepada puterinya khalysh yg skrg kn main lg nakalnya ekk... n semakin cute skrg nie :-)
7> sis puerile yg skrg suka bercucuk tanam di bumi italy...
8> luvza..if terbaca blog nie..cin dh mula berjinak2 mengikuti blog sis...ermm salam perkenalan sis... :-)

Sunday, August 2, 2009

TeStinG....

video

ni video percubaan pertama cin...ermm dipertontonkan video raisya....

*sila offkan lagu ainul mardhiah utk mndngr sore dr video ini dgn lbh jelas yer...
*lokasi video ni dirakamkn di umah atuk n opah raisya di Changkt Lada...
*arahan dr mama Raisya... :-)
*video ini ditujukan khas buat makcik Raisya iaitu Cik Nor yg nantikan video ni diuploadkn..ntikan video seterusnya kemudian ekkk :-)

Friday, July 31, 2009

R@wAtaN mUk@....

hr ni cin g cuci muka ngan akak ofismate kak emma...hr jumaat time lunch masa pnjang so kami saje je buang masa nk g cuci muka kt RnZ..lgpun cin dh jd ahli so dpt la diskaun 10% rupanya promotion utk skrg ni sampai la hari raya. nasib baik ler masa kami dtg ni x ramai org so x der la nk menunggu bagai....pemilik RnZ ni adalah mak sedara ekin (mawi)...cin suka g situ sebab khidmat rawatannya amat memuaskan...masa cin nk kawen pun cin g kt RnZ cik sally...dh lama cin jd ahli ni tp ikut mood jer nk g buat rawatan..hihihihi..


















ni time rawatan muka dijalankan... :-)


















ni selepas cuci muka..ermm terasa fresh jer.. :-)

yg tukang cuci muka cin ni adalah adik ain yg amatla peramah orgnya...suka ngan cara adik ain ni membelai muka cin...penuh gaya seorg yg bnyak pengalaman dlm bidang nie...cin tanya kt dia dh lama ke keje kt situ..dia ckp dh lama, patut ler dia leh buat sekali 2 org pelanggan....ermm x menang tangan dibuatnya...pepehal pun akak puji adiknya rawatan amat memuaskan...kawan akak pun puji ngan rawatan cuci muka adik tuh...lain kali kami jejak lagi kt Rnz Lumut ni ekk....


















bergambar bersama pemilik RnZ Lumut .. Cik Sally :-)


















ni dik ain bersama keronsang utk dipromotekan... :-)

ermm selain rawatan muka kat RnZ ni gak ada jual segala produk RnZ dan terdapat juga utk dijadikan sewa baju pengantin...ermm cantek2 baju yg tergantung ..rambang mata cin dibuatnya..rasa teringin jer..kalo wat anniversary pun leh buat kt situ sebabnya ada tersedia pelamin yg simple n menarik utk photoshot...ermm okla kan kalo nk bergmbr..harga leh dirunding...cin sempat gak bergambr ngan cik sally nie...ermm masa tgh buat rawatn pun cin sibuk2 ler snap pic sndiri..then cin bg tahu ler ni semua bersnap2 gambo sebabnya nk tempek kt blog...rupanya RnZ lumut ni pun ada blog gak..ermm sila la klik blog cik sally ni ekk ... http://nursuterabridal.blogspot.com

selepas sejam kami kt RnZ, terus balik ke ofis semula...sebelum nk melangkah keluar dik ain sempat lg posing ngan keronsang comelnya..dik ain ni dia jual keronsang yg ada mcm2 jenis cartoon..siap ada rege lg terpampang kt situ..so kalo nk leh ler booking..ni keronsong cam gini amat sesuai utk kanak2...memang cute sangt2...

ermm tuh adalah xtvty hr nie....utk rawatan muka..kasi tambah berseri sikit...lihat la hasilnya..berseri ker ekk????kira okla kot kan...kuang2..ermm k selamat berhujung mggu ekk...nti kita layan berblogging lg yer...

*END

Wednesday, July 29, 2009

sToP BerBLogGinG.....

satu hr dunia blogging ni rasanya cin akan mula menyepi..mana tahukan..cin dh x berblogging...leh ker ekk nk hilangkan diri..adesss mcm mn ni cin nk kena teruskan or x????..ermm kalo stop jer dr blogging nie, maknanya life cin x dpt la disharekn ngan blogging lain lg...doakan yg terbaik utk cin ekk..cin akan cuba gak semoga cin akan terus tegar ngan penulisan di ruang nie...cin dh mula semakin chenta ngan mengarang kt dlm blog ...sbb semua yg tertulis adalah ikhlas lahir dr jiwa n bersangkut paut ngan kehidupan cin...ramai skrg nie lebih rancak bercerita soal kehidupan masing2 ngan adanya ruangan sebegini...insyaallah selagi diberi peluang cin terus setia di blog ini..semoaga ianya tiada halangan kelak..tp cin mcm dpt rasakn sesuatu yg cin akan mengundur diri seketika ngan dunia blogging..semua tuh berserah...cin pasrah..(ewah2 pe kes ni tiba2 jer penuh ngan TEREMOSI NIE..adessss sabo jerla..ermm abaikan jer la ekk ngan entri nie..sajer jer sbb nk tambah entri sebenrnya) uhuksss....

k dh nk balik ekk..nk g shopping pas nie...cau cin cau

*END..

Tuesday, July 28, 2009

S@mBuTaN BeSsDAy....

cin baru jer lepas call member cin chuwawa yg baru balik dr holiday kt US bersama mama n babanya..alhmdulilah dia baru sampai kt KLIA tghari td...skrg tgh tggu flight nk ke Penang laks...ermm makan masa lama gaks dia dlm flight...ermmm selamat kembali ke tanahair tif... :-)lepas ni kembali balik ke dunia blogging ekk :-)


















ERMM ERTI SEBUAH KEBHGIAAN ADALAH MILIK KAMI BERTIGA KINI... :-)

k entri hari nie sempena sambutan besday kakak ipar cin...ermmm cin mngsuprisekan sambutan tuh...semua planning nie last minute..cin secara tetiba ngajak anak buah cin g marina water park..sebelum sampai ke marina water park, mak cin singgah kt kedai bunga jap sbb ada urusan ngan tempahan bunga dia ler..cin n hubby lak tinggalkan mak,kak ipar , alia n anis kt kedai bunga tuh..sbbnya cin nk g beli kek sempena sambutan besday tuh..beli yg simple2 jerk buat syarat..hikssss..letak dlm bonet kete tuh ....

then lepas amik diaorg semua kami pun menuju ke MARINA WATER PARK..dh lama x g sana bawa anak buah cin bermandi manda..ermm time ni kak ipar cin still x tahu yg kami sebnrnya ada surprise utk dia..dah sampai kat pondok istirehat tuh cin pun buka la kek besday dia..alangkah terkejuttt ler dia time tuh..senyum lebar dia..terharu agaknya ngan kejutan ala2 biasa gitu..siap tiup2 lilin gak tuh.. "hepi besday kak ct"
selepas mnjamu selera ngan hidangan kek n buah rambutan ajo..,anak buah cin dgn kelam kabutnya nk g terjun dh kt kolam tuh ..sedangkan diaorg ni amat la takut nnk terjun2 niee.... walaupun ianya x de la dalam manapun..siap mak cin yg pegang2 kn diaorg ni..layan gelagat diaorg main...kalo cin bawa baju spear mau terjun sekali ...hihihihihi

















Sambutan besday..."HEPI BESDAY KAK CT...YG KE ?? MOGA PNJANG UMO N DIMURAHKAN REZEKI..." NYUMNYUM KEK COKLAT ADA CHEESE SEDAPNYA...ITU PILIHAN CIN....ERMM CANTEK DIMATA N RASANYA SUNGGUH ENAK SEKALI.. :-)

ermm seronok tengok diaorg main..raisya lak terkebil2 matanya tengok kakak sepupunya bermandi manda..."nantila raisya dah besar sikit.. raisya akan ikut jejak langkah kak long n kak ngah"hihihihi...



















GELAGAT ANAK BUAH CIN (ALIA N ANIS) ERMM SONOK LER SNGT DIAORG NI BERENDAM....SAMBIL DIAWASI OLEH OPAHNYA :-)


















MAMA GAYAT LER RAISYA NAIK BENDA NIE....NAIK BUAIAN KT UMAH PUN X GAYAT MCM GINI..NI BENDA APA MAMA...HIHIHIHIHI PENUH NGAN TANDA ??? TANYA TUH....CIAN ANAK MAMA LOM MENGERTI APA2... :-) MUAH2

ermm petang pun dh nk melabuhkn tirainya...dh nk senja time tuh... anak buah cin ni mula la x nk balik..x puas nk main air lagi..bukan per diaorg nie dh x takut nk main air ngan papan gelongsor..tuh yg ngamuk x mo balik...ades sabo jer la ngan gelagat diaorg nie....ermm raisya laks abahnya duk layan main kt playground walaupun dia lom mengerti apa semua tuh..ngan muka2 takut2 tuh naik papan gelongosor..hihihihi kelakor jer..



















NI TIME ANAK BUAH CIN BERMANDI MANDA KAMI LAKS SIBUK NK BERGAMBO :-)

then ngan sekali jeritan oleh opahnya, anak buah cin pun berlari ke arah ibunya nk siap2 nk balik...selagi x jerit diaorg ni x mo dengar ...hihihihi tuh ler budak2 niekan ..bkn tahu takuttt...nk kena kasi jerit baru ler nk dengar...

then dlm kul 7 ptng baru la kami balik kt umah..erm enjoy gak ler sambut besday kt MARINA WATER PARK...ermm nti besday cin ada ker sambutan gini ekk....x harapkn apa2 pun..kalo dikenang2kan sekadar ucapan pun dh memadai sebnr nya .... :-) {ermm senyum malu sebnrnya mengharapkan sesuatu tuh..tp malas arr ngaku...}

Friday, July 24, 2009

kOLeJ M@sTeRskiLL...

adik angkat cin berjaya melanjutkan pelajaran kt kolej kejururawatan masterskill..ermm alhmdulilah berjaya gak dia ngan cita2nya nk jd jururawat...sebelum tuh cin ngan hubby bawa adik angkat cin nie g hadiri temuduga dulu..alhamdulilah dia lulus ngan intrvw tuh...

lama gak masa time intrvw nie...ngan kena isi borang lah terlebh dahulu sebelum hr pndaftaran..adesss...lama gak kami kt situ..sebelum tuh kami tersesat nk menuju ke kolej nie...hubby cin leh tersalah jalan ..nk ke kolej tuh..leh masuk highway kuala kangsar...adesss jauhnya pusing..tp x per gaks..terkenang time study kt smtkk dulu..hihihihi...ermm makanya kami terlewat sampai la ke kolej tersebut...


ermm adesss tersalah jalan la yang....dgn muka x bersalah tuh..kuang2


ermm K.A.M.I

ni lak masa hr pndaftaran n penghantaran adik angkat cin nie ke kolej tuh..nama dak ni ira je gelarannya...masa kami sampai ni agak lewat sikit..tp ada lg yg lbh lewat..ramai tul masa hr pndaftaran nie..time ni mak n abah cin yg g hntr ira ke kolej tuh..cin pun follow gaks..ermm masa hr pndaftaran ni makan masa lama gaks..ngan dengar taklimat n sbgainya la....baguih gaks kolej ni cin dengar masa taklimat tuh...tp cin ni takut nk rawat pesakit nie..kang trsalah rawat mau kena saman...hihihihi idak ler cin....setelah selesai segala urusan kami ke tmpt penginapan laks...ermm jauh gak kawasan tmpt tinggal nie..sampai abah cin leh tersesat follow ler..ermm tp nasib baik jumpa tmpt tinggal dak ira nie...dh sampai tuh sibuk ngangkut barang2 yg dipacking nya ....dh selesai baru kami balik ke sitiawan..dh lewat petang gak time kami bertolak tuh ngan cuaca x berapa
baik..hujan...


nila bakal jururawat tuh... insyaallah...


antara pic kami...time tgh boring nk g dengar taklimat...pengasas kolej nie adik Raja Nazrin...tuh ada bergmbr ngan pic pengasas kolej tersebut...

tetiba teringin laks nk makan durian OTW nk balik..ermm nyumnyumnyum feberetttt cin tuh..per lg harus cr gaks ler buah durian..erm tuh dia pic yg di snap semasa memborong buah doyan....adesss isinya walaupun nipis tp tarikan penangan sodapnya hingga ke anak tekak tuh...(adesss..sampai gitu sekali :-) )


time shopping buah doyan.....

ermm dh nk balik ni..x leh nk pnjang2kn entri nie...kang ada lak citer tergantung nti...mggu depan story lain laks ekk...walaupun jarang entri diupdatekan....tp tetap gak akan ditempekkn .. :-)

*END

Thursday, July 23, 2009

t@G FroM SiS @zRyNa.....

tag ni cin dpt dr sis azryna yg alwiz tag my blog....mekacih tag kt cin ekk sis..maap sbb terlambat langsaikan segala tag nie..becoz mggu ni bz sikit ngan keje n busy ngan hobi cin mndownload citer...ermm sis dh layan ke citer syurga cinta..best movie tuh...sesaper yg lom tengok lg baik layan cepat ekk..citer penuh..komedi,islamic n romantik gitu...

WHAT IS THE MOST IMPORTANT THING IN YOUR LIFE?
handset aku....ermm segala benda yg aku tayang n nilainya amat tggi...

WHAT IS THE LAST THING THAT YOU BOUGHT WITH YOUR OWN MONEY?
susu raisya... :-)

WHERE DO YOU WISH TO GET MARRIED?
ermm baper kali nk kawen...ni yg terakhir utk perkhwinan aku...amin.. :-)

HOW OLD DO YOU THINK YOU WILL BE PERMANENTLY OWNED BY UR LOVE?
tiada koma... tiada titik nokhtahnya...tiada penghujungnya....

ARE YOU IN LOVE?
ermm sudah semestinya di lamun cinta ngan my hubby...i love u (adesss terlepas typing le plak..mlu sih...tetiba terjiwang..tuh nk tunjuk kebenarannya ekk...)

WHERE WAS DA LAST RESTAURANT YOU HAD DINNER?
kelmarin kt city kopitiam..lunch hour ...nyumnyum :-)

NAME THE LATEST BOOK THAT YOU BOUGHT?
ermm x ada semua pinjam jer ngan mak cin dia pechenta buku mingguan wanita....

WHAT IS YOUR NAME?
rosnah binti mohd arshad

DO YOU PREFER YOUR MOTHER OR FATHER?
ermm tiada perbezaan antara kedua2nya... cayang sangt2 my parent tau...harta yg tiada nilainya...tq abah n mak...

NAME A PERSON THAT YOU REALLY WISH TO MET IN REAL LIFE FOR THE FIRST TIME?
ermm saper ekkk.....gigit jari jap nie...

CHRISTINA OR BRITNEY?
ermm dua2 cin x minat...ermm baguih ke depa nie.. :-)

DO YOU DO YOUR OWN LAUNDRY?
ermm sure ler..

THE MOST EXCITING PLACE YOU WANT TO GO?
ermm nk g italy...fuh berangan nya cin nie...melampau nk g jauh..ada ker saper2 nk kasi tiket free...ahakss..

CAMERA OR MP3 OR HP?
cayang kt camera cabuk cin tuh...mp3 pinjam kt adik angkat cin....hp nyawa kebendaan tuh....

POINT OUT 5 THINGS ABOUT THE PERSON WHO TAGGED YOU?
*ibu kpd dhaniya..isteri kepada mr sofian :-)
*seorg suri rumah yg bnyak masa ngan dunia blogging.. :-)
*suka tolong cin time cin memerlukan pertolongan ... :-)
*seorg yg peramah....lemah lembut... :-)
*pechenta ngan blogging... :-)

3 THINGS I SAY TOO OFTEN?
ya allah!!!!!!

BOOK I'VE RECENTLY?
ahakss.....

4 SONGS I COULD LISTEN TO OVER AND OVER AGAIN?
ainul mardhiah....UNIC (NK tujukan lagu ni buat puteri cin tercayang R@iSyA @iNuL MaRdHi@h)

3 THINGS I LEARNED LAST YEAR?
ermm tentang sebuah kelahiran..alhmdulilah :-)

8 PEOPLE TO TAG?
... chu-wawa (my lovely fren)
... ayu (mummy syimir..sahabt masa teknik)
... kak amy (miego07,sharimie)
... kak yanti (close cousin cin)
... zanis (my ex convent fren)
... hudaconvent (baru join blogg)
... kak sara (cari menantu...season 1 ibu khalysh)
... kak ekim (ermm x lama akan jd mummy)
... ann (mama aqeel)

Friday, July 17, 2009

TaM@n pOLo ...JuScO...

ni baru lepas duk mndownload citer syurga cinta..adesss..mekacih kak amy yg sudi upload ekkk...nti nk layannn...dengar citer best movie tuh.. :-)
selagi ada pic yg terselit kt dlm pc nie..cin nk bercerita gaks...ermm x per share ngan member2 blogger ... ni still citer weeknd 2 mggu lepas..adesss punya la lama baru nk ditayangkan..bukan per cin nie ikut mood gak ..so walau cam na pun tetap diceritakan even date tuh dh lepas gitu..

weeknd mggu lepas nie cin ngikut abg cin jenjalan ke ipoh..ni cin ngan raisya jer ngikut abah nya x ikut sama sebabnya ada planning mancing udang bersama member2nya...hobi hubby cin nie memancing..minat sungguh dia ngan bidang pancing nie..cin ni idak la minat sama..tp kalo dh ajak suh ngekor cin ikut gak kekadang tuh..tp semnjak raisya ada ni lom kesempatan ikut lg...

so ngan atas keiizinan hubby terchenta cin follow abg cin ngan family dia jenjalan kt ipoh sambil beriadah kt taman rekreasi kat TAMAN POLO...time ni mak cin nk ikut sama..mak cin siap masak n kami bawa bekal lg...bawak segala bagai utk berkelah kt taman polo..ermm sekali tuh bentang tikar..sampai2 je kami pun makan loh..lapo sepnjang perjalanan..mau x nya dr pg x makan kesnya dlm kete tertido gitu...ermm bukan setakat family cin jer bentang tikar ada gak group2 lain..so x segan la sikit..huhuhuhuhu...ermm ingat bentang tikar ni kt tepi pantai jeke..kt tepi2 taman pun boleh perrr..but jgn la plak ada yg bentang tikar kt tgh jalan...tuh dh kira kurang siuman...kuang2....ermm raisya pun suka la sangat g jenjalan nie...nasib baik x meragam..so pas ni leh la mamanya bawa dia g jenjalan jauh2 lg pas nie.. x gitu :-)

setelah perut memasing kekenyangan cin pelawa la plak ke JUSCO .. parking amatla payah nk cr time cuti gini..sampai 2/3 kali cr parking..sampai naik atas bumbung full..lastly turun bawah balik..nasib baik la ada sebiji kete ni nk kuar..kami amik tempat ler..tempat parking lak betul2 menuju ke pintu keluar ...fuh lega..akhirnya dapekkk gaks... :-) < senyum tanda hepi gitu...ni tujuan bukan nk bershopping bagai ekk ni tujuan nk berbowling gitu..ermm main 1 game jerk..saje jer nk kuar kan peluh sikit (< kuar peluh ker ekk ..dlm aircond loh..nmpak benor tipu..hihihihi)

ermm cin main ngan kakak ipar cin jer yg lain just memerhati..time ni raisya dh mergaam sikit..sebab time dia nk tido ngantuk anak mama..ciannn...
ermm cin menang main bowling tuh tau..strike bnyak kali tuh..lupa la plak nk snap score cin..tp anda semua anggap percaya la ekk ngan kemenangan cin..kuang2...lepas jerk habis main bowling kami dh nk balik ke SITIAWAN..sebelum tuh snap dulu walaupun muka memasing mcm ponat gitu..tp tetap gak sibuk suruh snap2 ...hahahaha...


> ni hasil tangkapan udang yg hubby cin dapat..ermm x bnyak sngt tp berbaloi la gak utk kami berdua mnjamu selera malam tuh..ermm ni dimasakkan gulai..sodapppp :-)


< ni kt Taman POlo time lepak2 n lending..tuh abg cin ekk...leh lelap dia tuh... :-)


< kami sekeluarga di pusat bowling Jaya Jusco Ipoh... :-)


< pic dua beranak tanpa abah raisya .... :-(

*ni mood rajin setelah blogku udah kembali chantekkk...tul x..tq sis azrynna tolong adekmu ini ekk...:-)

*END

Wednesday, July 15, 2009

bengang...

ermm blog cin udah x cum ni kes tukar layout ler..adesss semuanya kena edit balik...ermmm bengang jer..ngadap blog cin hr ni..tolong kepada yg ada layout yg cun2...kasi ler coding terus kt cin mau tempek kt blog cin nie.... :-(

Tuesday, July 14, 2009

M@sA tErLu@nG...


> "ni nak jenjalan mana mama..tunjukkan jalan ..raisya nk drive ni..mama tunjuk jalan ,abah lak tukarkan gear n tekan break ekk.." (huahuahuahuahua ni lesen L pun lom lepas raisya udah pndai menggayakan ekk...kuang2..apa kes nie) :-)

ni terkeluar la plak entri weeknd 2 mggu lepas..adess..ni semua kes kemalasan melanda ...ya ampun..n tetiba hr ni tergerak hati utk merajinkan diri upload entri utk ditempekkn dlm blog cin nie..semua pic2 terlebih dahulu cin edit2 kasi muat utk dipaparkan..so ni kena refresh la balik ngan pic2 yg cin snapkan...tuan empunya blog harus la mcm biasa di snap sndiri gitu...n ada la beberapa keping photographer yg dipaksa2 amik pic cin nie...huahuahuahuahua..yola asyik pic muka cin jer yg ado..non ada full pic..so kenala mnta bantuan gitu.. :-)

ermm hr sabtu hubby cin keje n balik lewat kekadang tuh..kebetulan anak buah cin sibuk nak main kt park..so sepetang la kami kt park tu..lgpun kami gi tuh udah kelewatan ...fuh ramai org kt padang astaka nie..biasalakan time petang2 gini ada yg sibuk exercise gitu jogging n sebagainya..ada gak yg main wau..alangkah besonya..n mcm2 design lak tuh...corak batik ado ;permandangan ado n sbg...tggi tul berterbangan wau tuh..
anak buah cin lak sibuk main2 kt playground..ermm kalo main kt situ diaorg ni amat la suka sesampai jer kt situ berlari menuju nk main mana yg berkenan dek mata diaorg..huhuhu..raisya kecik lg so terpaksa dikendong2 la oleh mama n abahnya bergilir2..mak cin pun ikut sekali...mak cin nie ikut mood kalo nk ikut kami jnjalan nie kalo dipaksa2 baru ler dia join sekali ..hihihihi...
dh penat anak buah cin si alia n anis bermain sampai berpeluh2 amik stamina kejap baru ler kami gerak balik....ermm time nk balik tuh mendung..menandakan cuaca murung nk hujan gitu..nasib baik ler time kami nk balik cuaca baru nk berubah...hihiihhi...
ermm ni ada sambungn entri lg ekk...


< seperti burung yg berterbangan ... :-)


< kebahgian hak milik kekal ... :-)


< saat2 anak buah cin ..alia n anis bersuka ria.. :-)


< cayang mak sangat2...hak milik kekal gak nie ...:-)

*END

Monday, July 13, 2009

KeM@LaSAn....

ermm..adess.. ya ampun..kemalasan tiba2 menyerang cin nie..disebabkan kes sedemikian ler maka non ado entri...so kepada para penyinggah sekian kalinya hope jgn tarik muka ekk...senyum sikit.. :-) not dipaksa2 senyum k...kuang2..akan muncul gak nti entri terkini ekk...bnyakkan bersabar gitu...cin akan tempekkn segala pic yg dh tersave dlm pc nie...so tgguuuuuuu.....

k stop kt sini dulu cin mau sambung penyakit kemalasan ni .... perlg TinDuN ler...ada paham ....cau cin cau...

*EnD

Monday, July 6, 2009

ReStOrAn B@waH PoKOk...

ni still cerita mggu lepas ekk..lom kuar lg citer weeknd ritu..sabo yer...
td masa duk tengok balik pic2 yg disnapkan mggu lepas..ada sekeping pic yg sempat cin snapkn ngan member lama cin ... so kesempatn gini udah lama ngak ketemu harus diphotokn....kuang2..ishhhhh < pehal ni tetiba jerkk kuar cakap2 ala2 indon... :-) ni reaction malu jap.pg td singgah beli nasi dagang kesnya yg membungkus nasi dagang tuh ada la indon...tokeynya malaysian k...tuh terbawa2 la plak..selalu g gerai tuh diaorg pun dh tahu kalo dtg jer ke gerai diaorg harusla di tapaukan nasi dagang...sodap sih...nasi dagang tuh kt taman venice nie jerk..kt area manjung..if kalo ada pembaca blogger ni org manjung,sitiawan or yg berdekatan ngannya leh la cuba ekk..jgn lupa bg tahu miss cin yg promotekan nasi dagang kt blogger dia..so nk kasi tempek pic nasi dagang sekali ...nmpak lazat kan..kalo cuba sekali mau 2 /3 kali pas ni tau...


>nasi dagang :-)
udah2 melalut lg...dh tergantung citer member cin..sambung balik ekk..terexcitd mnceritakan nasi dagang la plak..semlm citer doyan...hahahhahah
k..ni member cin masa kt smtkk ..dia ni dh kawen anak pun dh nk masuk 2 ... hubby dia buka restoran kt sitiawan ...yg dikenali restoran berjaya or restoran bawah pokok..if blogger yg dr smtkk mesti ingat kat member kita nie kan..kita just gelarkan nama dia ana sk jer..ermm dh ada restoran pun dia skrg nie.dia bantu hubby dia ..cin selalu gak makan kt situ...so kesempatan tuh "meh jap ana nk amik pic ko...nk kasi tempek ini blog"...ermm sekeping jer la ditempekkn..sbb time tuh dia sibuk.... :-)


< cin n ana :-)

tu ajer la storynya ekk..nasi dagang lom makan lg nie..nk makan dulu...lapo dh nie..nyumnyumnyum :-)

*END

P@nAs + HuJaN + mUsIm Bu@h...

skrg ni x ada la panas memnjang...cuaca pun kekadang dh mndung n hujan..alhamdulilah ngan rahmatMU ... ngan cuaca gini..musim buah la plak skrg ni..ramai yg sibuk menjual2 di tepi jalan..skrg ni musim buah durian , rambutan , manggis,langsat...adessss... ada yg mahal ada yg murah jual buah nie..ermm buah tempatan gini ikut musim..sekali musim tuh muncul bnyak la buahan2...saper yg ada dusun buah2 ni seronok la ekk...x yah kuar duit...g kutip jer kt pokok2..hikhikhikhik...

cin satu hari ritu teringin nk makan buah doyan (bukan teringin disebabkan dot.com.my ekk ahakssss < ampun idaakkkkk)..sanggup ajak hubby malam2 mncari buah durian kt pasar malam..bnyak gak membeli 2 plastik besar tuh...balik2 terus menjamu selera buah durian...sekali buka..ada yg elok ada yg x elok isinya...cin ni bukan tahu nk pilih pun jenis buah durian nie isi yg elok...sbb isinya didalam kan..mn la tahu molek ke idak isinya..cin tengok isi kt luar tuh cantik jer cin kira OK ler..dah tuh hubby cin suruh cin jer yg pilih..so pakai tunjuk jer la mana yg berkenan dimata....kuang2...sekali pilih udah la tersalah pilih...yg x elok tuh leh buat tempoyak yer...(for ibu dhaniya yg kt kuching non ado buah doyan lg...dh ada ker terasa bau2 doyan kt semnanjung ni ekk <<< sis lawak jer ekk) nasib baik ler cin x amik pic sebiji buah doyan pun even entri buah doyan dikeluarkan..kalo idak mau mata sis meleleh nie...

kk stop citer bab durian ekk..kak ada yg teringin laks..
mggu lepas cin temankan hubby g treatmnt gigi tuh..kuang2..just check gigi jer...kita ni sepatutnya sethun sekali kena check gigi..n tiap2 bulan kena cuci gigi..ermm kesihatan kena jaga gak..tul x...time kt klinik nie pun sempat gak snap sebelum nama hubby dipanggil..cin n raisya tggu kt luar jer..lama gila tggu hbs abah raisya jumpa doktor nie...dlm setgh jam ada la gak.. :-(

then lepas periksa gigi..singgah jap la kt econsave nk cr keperluan apa yg non ada kt umah..raisya terpaksa di kendong2 oleh abahnya...mamanya terpaksala tolak troli ..adess ni yg malas nk g shopping...tengok pic mama tolak troli non ado pun :-(
terpaksala snap sndiri utk pic hak milik hakiki ini blog utk di tempekkn...ermm masa duk shopping2 tuh terbekenan la plak ngan lampu tido yg ala tomel utk aksesori kt umah ...suka ngat ler nk menambahkn koleksi gitu..then singgah kt home deco (tul ker tuh) ermm pilih 2 brng nie..cantek kan...kongsi ngan blogger apa yg dibeli... :-)
then teringin lak makan donut coklat n strawberi..sekali makan tuh muak....ermm sbbkan tengok mcm best jer beli 2 ajer ler..layannnn


*ni masa kt klinik gigi n time shopping :-)


*ni yg di beli belah n donuttt....nyumnyumnyumnyum :-)


*nila pic syiokkk sndiri ..tangkap pic sndiri :-)

ermm hr ni cin layan blog kak ogy (fauziah ahmad daud)best blog dia ... sembang2 ngan anak dia cik minah yg dh besar n cute..blog dia nie cin curik linknya kt blog sis azrynna ekk..tq sis ....

k stop di sini yer..entri hujung mggu akan muncul esok2 lusa2 tulat2 ker ekk...

*END

Thursday, July 2, 2009

KeNdUrI K@wEn...

hujung mggu ada jer planning time2 cukup bulan nie kan...cin sekeluarga mggu lepas balik kg hubby coz ada knduri kawen sepupu hubby.hr sabtu petang cin,hubby n raisya balik kg kt changkt lada..sebelum balik tuh.. kami ke Teluk Intan terlebih dahulu g jenjalan cuci mata sambil bershopping keperluan utk raisya..dh lama rasanya cin x ke Teluk Intan..dlm 2 thun kot x g sana semenjak cin kawen...rindu lak nk jenjalan kt sana...fuh Teluk Intan ni kalo hr cuti teramat la sesak...time kt Teluk Intan ni cin x sempat pun snap2 pic ekk..sampai2 je kt Teluk Intan hubby ajak makan KFC..so kami makan dulu ler sebelum g shopping...
* cin just membeli baju2 n kasut raisya jer...tambah stock la katakan..
dlm pukul 8mlm barula sampai kt umah mentua..sampai2 jer opahnya dh tunjuk kt si kecik baju yg dibeli utk raisya..mak aii 3 pasang sekali..cantik lak tuh..TQ opah belikan baju yg amatla cantik sekali buat raisya ekk...belum raya lg ni..kalo raya mau 10 pasang :-)


*tambahan stock utk raisya bulan nie...huahuahuahuahua

tujuan mggu nie balik kg sbbnya ada majlis knduri kawen sepupu hubby..so time nie ler adik beradik hubby balik ke kg..kesemuanya balik mggu tuh..riuh rendah menyembang2 n main2 ngan raisya...

keesokan harinya kami semua ke ipoh utk hadiri majlis tersebut...sebelum pergi tuh paksu raisya nk bergambr ngan dia..ermm siap pakai topi lg...paksunya non ado bergmbr dgn dia lg..so harusla ditempekkn dlm blog nie...


*pic raisya bersama paksu n pakyang :-)

knduri kawen ni diadakan di gopeng,ipoh...segalanya serba sederhana..tema color gold agaknya...color kegemaran cin...makanan pun leh tahan sedap gak.raisya time cin makan2...makcik nor,cik ain n pak yang nya duk pegang2 main ngan raisya..nasib baik x meragam dak kecik nie..


*pic sepupu hubby kawen :-)


*raisya with makcik nor yg suka layan karenah raisya n cik ainnya :-)

lepas jer selesai hadiri majlis knduri kawen nie...makcik nor raisya ajak kami ke greentwn mall ipoh lak..sbb dia nk mncari hphone..cin amatla suka jenjalan nie...follow jerla walaupun time tuh terasa penat gak...time kt GM raisya didukung ngan abahnya sampai terlelap....lama gak kami kt GM nie..kesnya hphone canggih makcik nor makan masa utk proses pembeliannya..huahuahuahua....lepas tuh kami lak singgah makan kt batu gajah...x sodap makan kt sini..ni hubby cin la yg pilih tmpt nk mkan... :-(
dlm kul 6ptng baru la kami sampai kt umah..


*sebelum makan kt batu gajah :-)

sampai je umah kt changkat lada..kami bersiap2 lak nk balik ke umah kami..adesss penatnya..tp enjoy gitu.. :-)



*END

BiHuN sUp...

adesss.. x tahu nk mula yg mn 1 utk diceritakan ...kan per...dh bnyak hr x berblogging nie...bnyak pic yg disnapkan..setiap pic yg disnap ada cerita di sebaliknya...huahuahuahuahua..kalo x letak pic sambil bercerita x rancak la plak kan..

kk nk share ngan semua yg singgah2 jenguk2 kt blog nie..hr jumaat ritu cin teringin lak nk makan bihun sup..balik je keje cin siap2 kan segala bahan2...raisya lak duk diam2 sbbnya time cin sibuk memasak raisya di jaga oleh maklongnya...so tanpa gangguan la cin didapur utk memasak time tuh...cin masak bnyak ...sbbnya nk makan bersama2 ngan family cin..dh selesai siap cin masak..cin bawa semua hidangan bihun sup ke umah mak cin..x jauh mana pun ..angkat talam sekali tuh..kt sebelh umah jerk....

makan ramai2 ni sedap lak rasanya...nasib baik ler ada yg bertambah2..habis ler jugak bihun sup malam tuh...perghhh nk tahu resepi bihun sup cin mcm mn n sambal kicap pedasnya just tinggalkan msj ekk..nti cin bg tahu mcm mn resepinya k..

ni antara pic sekali imbas bahan2 sebelum dimasak..


*rempah ratus bihun sup


* raisya ....

> dh kekenyangan memasing ponat..then terlelap... ADIOS

*END*

Friday, June 26, 2009

TuDuNg eKiN...

kesuntukan masa utk update blogging hr nie...terkejar2 ngan masa..sbb sibuk mndownload sbnrnya td..then teringat utk buat entri terbaru..eawah2..tp aku nk gak postkan entri terbaru sebelum aku bercuti hujung mggu nie...hihihihihi

ermm semlm anak buah cin cuba menggayakan si kecik raisya ngan tudung ekin..hihihihi tudung ekin ker ekk bukan tudung nabila ker..mana2 la tp tudung2 tuh trkenal n disebut2 buat masa skrg kan..masa akan dtg try nama tudung raisya..cun gak kan..hahahaha..time ni cin sempat snap beberapa pic yg raisya dh pandai menggayakan bila flash kamera menghala ke arahnya...wah2..kan main lg menggayakan tudung..leh buat iklan nie kan..nti raya leh la mama belikan tudung utk raisya menggayakn di pagi raya.. :-) tuh cerita semlm ...


> TUDUNG EKIN OR TUDUNG NABILA EKK :-)

tghari td masa time lunch cin ke econsave nk membeli susu raisya..then secara kebetulan jumpa ngan member cin ... wan azizah with new baby gurlnya..ala2 tomelnya baby jijah nie...ni anak no2 dia..tp dia ni tetapla bergaya walaupun beranak 2..kedua2 cahayamata zizah gurl..yg sulung dh nk masuk 2 thun agaknya..perlg cin pun snap la pic dia n babynya utk di tempek kan di blog cin nie..zizah punyala malu cin ckp nk tempek dlm blog ..katanya dia dh gemuk..cin tengok dia dh kurus sikit...biasa la tuh baru lepas bersalin mana leh turun berat badan langsing2 gitu..perlahan2 la tggu penurunan berat badan..or try la produk S.I.Y yg kak red duk promote kan tuh kan....k zizah nti next month aku ke umah ko aku promote kan produk tuh ekk..n aku promote sekali ngan blog aku nie


> AZIZAH N BABYNYA :-)

k la cukup setakat petang ni..jumpa hr isnin la yer...selamat berhujung mggu bersama insan2 tersayang..n to puan yatie selamat berhoneymoon pakej yg ko dpt ke cameron tuh ye..bawa balik ole2 bunga kaktus yg kecik utk aku pun jd la...kuang2...n strawbery cicah coklat sekali k...

k cau cin cau

*END

Wednesday, June 24, 2009

P@tUnG kAiT...

cuaca hr ni agak mendung gak kt kawasan manjung nie..tp mendung x bermakna hujan k.dh lama cuaca gini ditunggukan2...syukur ngan rahmatnya.... :-)

semlam member cin ... puan yatie ada send link 1 blog yg bercerita tentang "homeschooling"..persekolahan dirumah nie membuat kan cin tertarik utk membaca akan kaedahnya...ibu muda yg mencuba ngan corak didikan anak2 melalui pembelajaran dirumah .dia sebagai ibu kepada 2 org cahaya mata mnjd selaku guru dirumah...ucapan tahniah cin ucapkn akan kejayan puan mndidik anak2 ngan cara begini..amat payah jugak rasanya ngan cara begini hendak dilakukan..tp ngan pengalaman yg dikongsi melalui blog n pernah tersiar di rancangan WHI di tv3..membuktikan kejayaan beliau mendidik anak2 ngan kaedah pembelajaran dirumah memberi kesan yg amat baik..sila la layari blog nie ekk http://littlekittle.com/blog/ sesiapa yg berminat leh la belajar utk mndidik anak2 kita dirumah sahaja...

semlm pas balik keje cin ngan mood bergmbr amik pic raisya time lepak2 kt depan umah..raisya time ni amatla mood kurang baik utk bergmbr..cuba tengok ada antara pic tuh tngan dia duk cengkam..tuh sbnrnya sambil cin snap cin nyanyi kan "cak cekuk udang gamit minta kapur bg kunyit".tuh ler respon raisya ngan dendangan lagu yg cin nyanyikan..then cin gayakan ala2 tudung gitu saje jer sebab dia pakai baju color pink..amatla ngamuk dia time tuh sbb rambutnya x leh ditarik2..semua pic dlm paksaan tuh..huahuahuahuahua..totap jugakla cin snapkan jugak...




*wajah2 raisya yg x mo bergaya kt depan kamera cabuk mamanya :-)


masa cin sibuk2 main ngan raisya...mak cin call bg tahu yg sepupu cin dr KL nk dtg umah nti..dia ke sitiawan sbb ada urusan. so OTW nk balik ke KL singgah dulu umah mak cin...dia sampai umah cin pun dlm kul 10 lbh gak..dh ler time gitu raisya dh nk tido..so layankn jugakla main ngan raisya jgn kasi dia tido dulu..sbbnya cousin cin nie lom tengok raisya lg...cuma tengok dlm gambar jer...so sempatla cin snapkan pic ngan sepupu cin yg cin just panggil dia yong..time tuh raisya dh nk ngamuk dah..sempat 2 keping jer snap...

sepupu cin ni baru balik dr bercuti di medan,indonesia....dia ada beli anak patung yg jenis kait..nk tunjuk kt mak cin yg teror dlm bab kait mengait nie..amatla cantik patung tuh..cute aje..kreatif la diaorg sampai anak patung pun ada jenis kait nie dijual..kat malaysia ni ada ker ekk patung gitu..kan per kerja mengait nie amat rumit nk buat tau...x tahu la plak kot2 ada yg dh tahu buatan patung kait nie...cuba layan pic patung kait nie...kot2 la pernah tengok ada jual kat pasaran kan...


*raisya bergambar time mood ngantuk...bersama yong


*patung kait dr medan...

* cin x minat ngan bab jahitan nie..amatla boring...adesss

* hr ni chuwawa ada berym ngan cin..tp lom ada lg cerita terbaru kt blog dia..nti ko jgn lupa ekk cerita spnjang ko kt wshington...aku akan tggu entri tuh gaks..

* puan yatie lak ko jgn lupa create 1 blog mcm aku n awatif nie k..aku akan tggu ko send link blog ko sndiri lak lepas nie...

> wokey la ekk nk stop kt sini dulu..esok2 la tempek lg cerita..1 entri ni pun makan masa gak nk karangnya.. mcm mn la mcm redmummy contohnya 1 hr tuh leh post 4/5 entri sekaligus..kalo cin nie x termampu ler gitu...sekali entri cin buat sekaligus 2/3 harinya citer dlm 1 entri...hihihihhi..tp janji ada gak entri yg bertambah gitu..
> tq la ekk kepada yg ada masa terluang menjenguk ke blog cin nie..selamat mncuci mata kt blog cin ye..

k END*