UNIC - ainul mardhiah

Wednesday, June 24, 2009

P@tUnG kAiT...

cuaca hr ni agak mendung gak kt kawasan manjung nie..tp mendung x bermakna hujan k.dh lama cuaca gini ditunggukan2...syukur ngan rahmatnya.... :-)

semlam member cin ... puan yatie ada send link 1 blog yg bercerita tentang "homeschooling"..persekolahan dirumah nie membuat kan cin tertarik utk membaca akan kaedahnya...ibu muda yg mencuba ngan corak didikan anak2 melalui pembelajaran dirumah .dia sebagai ibu kepada 2 org cahaya mata mnjd selaku guru dirumah...ucapan tahniah cin ucapkn akan kejayan puan mndidik anak2 ngan cara begini..amat payah jugak rasanya ngan cara begini hendak dilakukan..tp ngan pengalaman yg dikongsi melalui blog n pernah tersiar di rancangan WHI di tv3..membuktikan kejayaan beliau mendidik anak2 ngan kaedah pembelajaran dirumah memberi kesan yg amat baik..sila la layari blog nie ekk http://littlekittle.com/blog/ sesiapa yg berminat leh la belajar utk mndidik anak2 kita dirumah sahaja...

semlm pas balik keje cin ngan mood bergmbr amik pic raisya time lepak2 kt depan umah..raisya time ni amatla mood kurang baik utk bergmbr..cuba tengok ada antara pic tuh tngan dia duk cengkam..tuh sbnrnya sambil cin snap cin nyanyi kan "cak cekuk udang gamit minta kapur bg kunyit".tuh ler respon raisya ngan dendangan lagu yg cin nyanyikan..then cin gayakan ala2 tudung gitu saje jer sebab dia pakai baju color pink..amatla ngamuk dia time tuh sbb rambutnya x leh ditarik2..semua pic dlm paksaan tuh..huahuahuahuahua..totap jugakla cin snapkan jugak...




*wajah2 raisya yg x mo bergaya kt depan kamera cabuk mamanya :-)


masa cin sibuk2 main ngan raisya...mak cin call bg tahu yg sepupu cin dr KL nk dtg umah nti..dia ke sitiawan sbb ada urusan. so OTW nk balik ke KL singgah dulu umah mak cin...dia sampai umah cin pun dlm kul 10 lbh gak..dh ler time gitu raisya dh nk tido..so layankn jugakla main ngan raisya jgn kasi dia tido dulu..sbbnya cousin cin nie lom tengok raisya lg...cuma tengok dlm gambar jer...so sempatla cin snapkan pic ngan sepupu cin yg cin just panggil dia yong..time tuh raisya dh nk ngamuk dah..sempat 2 keping jer snap...

sepupu cin ni baru balik dr bercuti di medan,indonesia....dia ada beli anak patung yg jenis kait..nk tunjuk kt mak cin yg teror dlm bab kait mengait nie..amatla cantik patung tuh..cute aje..kreatif la diaorg sampai anak patung pun ada jenis kait nie dijual..kat malaysia ni ada ker ekk patung gitu..kan per kerja mengait nie amat rumit nk buat tau...x tahu la plak kot2 ada yg dh tahu buatan patung kait nie...cuba layan pic patung kait nie...kot2 la pernah tengok ada jual kat pasaran kan...


*raisya bergambar time mood ngantuk...bersama yong


*patung kait dr medan...

* cin x minat ngan bab jahitan nie..amatla boring...adesss

* hr ni chuwawa ada berym ngan cin..tp lom ada lg cerita terbaru kt blog dia..nti ko jgn lupa ekk cerita spnjang ko kt wshington...aku akan tggu entri tuh gaks..

* puan yatie lak ko jgn lupa create 1 blog mcm aku n awatif nie k..aku akan tggu ko send link blog ko sndiri lak lepas nie...

> wokey la ekk nk stop kt sini dulu..esok2 la tempek lg cerita..1 entri ni pun makan masa gak nk karangnya.. mcm mn la mcm redmummy contohnya 1 hr tuh leh post 4/5 entri sekaligus..kalo cin nie x termampu ler gitu...sekali entri cin buat sekaligus 2/3 harinya citer dlm 1 entri...hihihihhi..tp janji ada gak entri yg bertambah gitu..
> tq la ekk kepada yg ada masa terluang menjenguk ke blog cin nie..selamat mncuci mata kt blog cin ye..

k END*

3 comments:

Anonymous said...

alallalala,mama raisya n cik awatif sabaq la...nnti ade la blog sy...ade kah???heheheheh

-puan yati-

cinderellatulin said...

ermm mesti ko adakan jugak blog sndiri k...ermm aku nk pantau kejayaan ko...

::. miZz waWa .:: said...

wat gak le yatilive sbagi isteri plak hehee...blog berumah tangga plak...aku tnggu